miercuri, 3 martie 2010


Intalnire cu primarii pe tema cofinantarii proiectelor comunitare

Astazi, 3 martie, prefectul Gheorghe Davidescu a avut o intalnire de lucru cu primarii pentru a le prezenta detaliile legate de implementarea Programului prin care Guvernul sprijina autoritatile locale, prin asigurarea de garantii guvernamentale, in cazul contractarii de credite necesare asigurarii cofinantarii proiectelor din bani europeni.
Conditia esentiala de asigurare a acestor garantii guvernamentale este aceea a semnarii unui contract de finantare cu o autoritatea de management sau organism intermediar.
In judetul Arges sunt in curs de derulare 14 astfel de proiecte finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, Programul Operational Regional sau PHARE care necesita cofinantare, valoarea totala a acesteia fiind de peste 32.000.000 de lei.
La intalnirea de astazi cu primarii au participat si reprezentantii Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala(DADR), Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) si ai Organismului de Implementare a Programului Operational Sectorial de Mediu(OI POSM) care au prezentat noutati legate de finantarea proiectelor din fonduri structurale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu