marți, 16 martie 2010

Prefectul Gheorghe Davidescu ia masuri pentru cresterea sigurantei in scoli

Prefectul Gheorghe Davidescu s-a intalnit astazi cu factorii responsabili de asigurarea sigurantei in unitatile de invatamant( Inspectoratul Scolar, Politia, Jandarmeria, Consiliul Judetean, primarii).
Prefectul intentioneaza sa adopte o strategie cadru la nivel judetean pentru imbunatatirea sistemului de protectie in scoli, prin restrictionarea accesului persoanelor neautorizate, dar si prin imbunatatirea serviciilor de protectie a elevilor si paza a bunurilor.
Astfel, fiecare unitate de invatamant va reactualiza si imbunatati regulamentul de ordine interioara, precizand clar care sunt conditiile de acces in scoala pentru profesori, elevi si vizitatori. Aceste regulamente vor fi transmite Inspectoratului Scolar si Inspectoratului de Politie.
Totodata, consiliile profesorale, in urma consultarii comitetelor de parinti si a reprezentantilor elevilor, vor stabili semne distinctive pentru elevii fiecarei scoli(ecusoane, uniforme, esarfe, s.a.), asa incat acestia sa poata fi identificati mai usor in incinta unitatilor de invatamant sau in afara acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu