sâmbătă, 11 aprilie 2009

Iepurasul ne goleste buzunarele

Iepuraşul de Paşte este un personaj simpatic, dar care ne bagă adânc mâna în buzunar. El îi face pe copii să-şi dorească orice, iar pe mame să cumpere fără comentarii.
Înaintea celor mai aglomerate zile în magazine de dinaintea Paştelui, am calculat cât vă scoate iepuraşul anul acesta din buzunare. Pregătiţi-vă să lăsaţi în hipermarketuri sau pieţe cam un salariu pentru cumpărăturile necesare unei familii de patru persoane.
Chiar dacă nu renunţă la belşugul meselor de sărbătoare, românul se orientează spre produse mai ieftine. În magazine deja iepuraşul ne face cu ochiul din fiecare raft cu produse. Acolo unde nu a ajuns, şi-a trimis ajutoarele - ouă colorate ce ascund în interior ciocolată şi chiar şuncă presată sau care împodobesc ambalajele băuturilor răcoritoare.
Cheltuielile nu se opresc aici. Şi asta pentru că la tradiţia unei mese bogate se adaugă obiceiuri de împrumut, cum ar fi cel al cadourilor de la iepuraş. Aici intră aproape orice: haine, cosmetice, dulciuri, bijuterii sau produse electronice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu