marți, 7 aprilie 2009



Lucrările la Catedrala de la Mioveni sunt pe ultima sută de metri

La Mioveni se constuieşte cea mai mare Catedrală din judeţ, poate una dintre cele mai mari din ţară. Aceasta tronează în centrul oraşului şi portă hramul „Sfinţii Petru şi Pavel”. Deşi lucrările au fost începute acum 15 ani, proiectul a înghiţit sute de miliarde de lei vechi, iar cel mai probabil se vor termina abia în 2010. Clădirea impresionantă, este construită pe o suprafaţă de 2625 de metri pătraţi, iar în jurul ei s-a construit un gard din beton care la rândul său a costat destul de mult.

Lucrările sunt pe sfărşite

Momentan lucrările se află într-un stadiu avansat de definitivare, subsolul lăcaşului de cult fiind dat în folosinţă acum circa patru ani, iar acoperişul este finalizat. Trebuie amintit faptul că tabla este din cupu, şi a fost adusă tocmai din Austria. Cum se spune pe româneşte „Alţi bani altă distracţie”. Nici la capitolul dotări nu stă aşa rău. Catedrala este prevăzută cu două grupuri sanitare şi cu două chiuvete, iar la capitolul tâmplărie aceasta este dotată cu ferestere şi uşi termoizolante cu geam termopan.

Iluminatul arhitectural scoate clădirea din anonimat

Vastul proiect a fost iniţiat şi început de către fostul primar al urbei Vasile Costescu, însă acum cel care trebuie să-l finalizeze este actualul edil Ion Georgescu. Acesta speră ca la sfarsitul lui 2009 proiectul să să fie încheiat. Deocamdată partea de sus este terminată, iar iluminatul arhitectural al acoperişului evidenţiază grandioasa clădire. Ca orice lucru care nu-i mulţumeşte pe toţi, există şi locuitori care nu sunt de acord cu ridicarea unui asemenea edificiu. Majoritatea sunt de părere că oraşul este destul de mic, iar Catedrala s-ar fi potrivit dacă era un pic mai mică, nu de o asemenea amploare. Un alt lucru care îi nemulţumeşte pe localnici este gardul care în opinia lor este de prost gust. „Mai bine se făceau câteva alei cu băncuţe printre ele, la nici o altă Mănăstire sau Catedrală nu am văzut un asemenea gard”, a declarat Maria Popescu, pensionară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu