duminică, 5 aprilie 2009



Prefectul a găsit soluţii pentru rromii de la Cetăţeni şi Valea Mare- Pravăţ

Recent, prefectul Marcel Proca s-a deplasat în comunităţile de romi de la Cetăţeni şi Valea Mare-Pravăţ.
La Cetăţeni, într-o discuţie purtată la sediul primăriei, s-a identificat soluţia construirii de locuinţe sociale pentru cele 36 de familii de romi care şi-au amplasat gospodăriile pe situl arheologic Cetăţuia. Construirea locuinţelor se va realiza printr-un program al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe pe un teren de circa 2 ha, care va fi pus la dispoziţie de către Consiliul Local Cetăţeni. Acesta a achiziţionat deja 0,4 ha, urmând a cumpăra şi diferenţa de 1,6 ha.
La Valea Mare-Pravăţ prefectul s-a deplasat în comunitatea de romi de la Nămăieşti, iar din discuţiile purtate cu primarul comunei, Ion Boncoi şi cu reprezentanţii Obştii Moşnenilor Nămăieşti, s-a stabilit ca suprafaţa de 1 ha ce aparţine obştii şi pe care romii şi-au ridicat locuinţe, să fie compensată cu o suprafaţă tot de 1 ha de către Consiliul Local.
„Am identificat soluţia relocării romilor de la Cetăţeni, aşa încât să putem pune în valoare situl arheologic de la Cetăţuia, dar să valorificăm şi turistic Mănăstirea Cetăţuia.
Totodată, la Valea Mare-Pravăţ se va realiza un schimb de terenuri, aşa încât conflictul dintre romi şi obşte să se stingă”, a precizat prefectul Marcel Proca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu